Communicatievorming voor elke katholiek

gepubliceerd: donderdag, 25 januari 2018

In het voorjaar van 2018 organiseert Catholic Voices een vormings­traject voor iedere katholiek. Als je het geloof goed wil uitleggen, vraagt dat naast kennis ook techniek en vaardigheid. Er zijn vier vor­mings­dagen: de training ‘bloggen en vloggen’ gaat in op communicatie­technieken, de studiedagen Katholiek Geluid gaan over de inhoud van het geloof.

Op zaterdag 3 februari is de training ‘bloggen en ‘vloggen’. Vier professionals streven ernaar om hun expertise zo goed mogelijk met de deelnemers te delen. Je gaat ook zelf aan de slag, dus neem je laptop en je smartphone mee!

Claire Stolwijk

Claire Stolwijk, onderzoeker en consultant bij TNO, vertelt iets over het opbouwen van teksten in piramidevorm, waarbij je begint met de essentie en vervolgens de argumenten bondig formuleert. Het is lezersgericht, want je komt snel tot de kern van de zaak.

Paul Casamento

Paul Casamento is Freelance journalist/tekstschrijver. Hij werkt o.a. voor de nieuwsapp Dag6 (een spin off van het Nederlands Dagblad) en voor 8weekly. Vanuit zijn eigen ervaring geeft hij antwoord op vragen als: Hoe schrijf je een goede boekrecensie? Hoe schrijf je prikkelende teksten voor blogs op internet?

Daphne van Roosendaal

Daphne van Roosendaal is communicatieregisseur bij het bisdom Breda en medewerker van het bisdom Rotterdam. Zij werkt daarnaast voor de Nederlandse Bisschoppenconferentie, onder andere aan het social media project katholiekleven.nl. Zij gaat in op het fenomeen van de constructieve journalistiek, als iets dat goed past bij de Kerk, bij de huidige tijd. Constructieve journalistiek gaat over het brengen van authentieke en inspirerende verhalen vanuit een positieve en oplossingsgerichte insteek.

Emy Jansons

Emy Jansons, bedrijfsjournalist en zelfstandig ondernemer, geeft een interview- en vlogtraining. Zij werkt dagelijks met video; authenticiteit is de sleutel voor alles wat zij doet. In deze training ontdek je wat vlog voor je kan betekenen als je het geloof op internet wilt uitleggen.

Katholiek Geluid

Praktisch

De training ‘bloggen en vloggen’ is op 3 februari aanstaande van 10.15 - 17.00 uur. Adres: Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel. Kosten: € 15,- inclusief lunch en versnaperingen.

De Katholiek Geluiddagen worden gehouden in het Sint Janscentrum, Papenhulst 4 in Den Bosch. Elke vormingsdag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur. We gaan om 12.30 uur samen naar de Eucharistieviering in de Sint Jan. Kosten voor de hele cursus inclusief lunch en versnaperingen bedragen 45 euro. Dit bedrag kan worden overgemaakt aan Stichting Gabriël te ’s-Hertogenbosch, rekeningnummer: NL65 FVLB 0225 2036 50.

Aanmelden kan door een email te sturen naar: catholicvoices.nl@gmail.com o.v.v. naam en emailadres.
© Copyright 2019 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose