Training Bloggen en Vloggen

Zaterdag 3 februari 2018 - 10.15 uur - Moergestel

gepubliceerd: donderdag, 25 januari 2018
Training Bloggen en Vloggen

Overtuigend schrijven en communiceren is een vak. Zeker als je de katholieke visie wil uitleggen, vraagt dat naast kennis, ook techniek en vaardigheid. Met tekst, beeld en geluid verspreid je wat je belangrijk vindt en wat je denkt. Niet alleen de krant, maar heel internet ligt binnen je bereik.

Wil je ontdekken waar jouw creativiteit ligt? Ben je een blogger of een vlogger? Wat komt er bij kijken? Hoe pak je het aan? Hoe laat je iemand schitteren tijdens een interview? Wat is nodig om authentiek verslag te doen?

Claire Stolwijk

Claire Stolwijk, onderzoeker en consultant bij TNO, vertelt iets over het opbouwen van teksten in piramidevorm, waarbij je begint met de essentie en vervolgens de argumenten bondig formuleert. Het is lezersgericht, want je komt snel tot de kern van de zaak.

Paul Casamento

Paul Casamento is Freelance journalist/tekstschrijver. Hij werkt o.a. voor de nieuwsapp Dag6 (een spin off van het Nederlands Dagblad) en voor 8weekly. Vanuit zijn eigen ervaring geeft hij antwoord op vragen als: Hoe schrijf je een goede boekrecensie? Hoe schrijf je prikkelende teksten voor blogs op internet?

Daphne van Roosendaal

Daphne van Roosendaal is communicatieregisseur bij het bisdom Breda en medewerker van het bisdom Rotterdam. Zij werkt daarnaast voor de Nederlandse Bisschoppenconferentie, onder andere aan het social media project katholiekleven.nl. Zij gaat in op het fenomeen van de constructieve journalistiek, als iets dat goed past bij de Kerk, bij de huidige tijd. Constructieve journalistiek gaat over het brengen van authentieke en inspirerende verhalen vanuit een positieve en oplossingsgerichte insteek.

Emy Jansons

Emy Jansons, bedrijfsjournalist en zelfstandig ondernemer, geeft een interview- en vlogtraining. Zij werkt dagelijks met video; authenticiteit is de sleutel voor alles wat zij doet. In deze training ontdek je wat vlog voor je kan betekenen als je het geloof op internet wilt uitleggen.

Programma

tijd activiteit
10.15 uur Ontvangst met koffie/thee
10.30 uur Piramideschrijven door Claire Stolwijk
11.00 uur Hoe schrijf je prikkelende teksten voor blogs op internet door Paul Casamento
12.00 uur Constructieve journalistiek door Daphne van Roosendaal
Schrijfopdracht: Fake news en maatschappelijk verantwoord communiceren
13.00 uur Lunch
14.00 uur Vloggen door Emy Jansons
16.30 uur Drankje
17.00 uur Einde

Je gaat ook zelf aan de slag, dus neem je laptop en je smartphone mee!

Details

Locatie: Conferentieoord Zonnewende, Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel
Kosten: € 15,- inclusief lunch en versnaperingen
Dit bedrag kan worden overgemaakt aan
Stichting Gabriël te ’s-Hertogenbosch
rekeningnummer: NL65 FVLB 0225 2036 50
Aanmelding: vóór 27 januari door een e-mail te sturen naar: catholicvoices.nl@gmail.com© Copyright 2021 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose