Laboratoriumbaby voorlopig nog geen realiteit

gepubliceerd: vrijdag, 9 februari 2018
Laboratoriumbaby voorlopig nog geen realiteit

Verschillende media lijken ons te vertellen dat de designerbaby nu om de hoek ligt te wachten. Maar nee, de tijd dat mooie baby’s kant-en-klaar uit het laboratorium komen, staat niet voor de deur.

Als moleculair epidemioloog en voorstander van vernieuwing, en vooral verbetering, in de zorg, screen ik belangstellend de media op reacties met betrekking tot het recent gepubliceerde wetenschapsartikel van Chinese onderzoekers laten zien dat ze succesvol apen hebben gekloneerd. Natuurlijk heeft het veel stof doen opwaaien en gesprekken over het kind-op-maat nieuw leven ingeblazen.

Om een integere maatschappelijke discussie te kunnen voeren, is het erg belangrijk dat iedereen goed op de hoogte is van de reële situatie op dit ­gebied. De eerlijke onderzoeker zal kunnen vertellen dat het heel vaak misgaat.

Deze opinie-bijdrage van Yolande Ramos verscheen op 7 februari in dagblad Trouw en is met toestemming van de auteur overgenomen. Yolande is universitair docent moleculaire epidemiologie in het LUMC.
© Copyright 2019 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose