Interviews over de Jongerensynode

gepubliceerd: maandag, 15 oktober 2018

De bis­schop­pen­synode over de jongeren is samen op weg gaan van bis­schop­pen en jongeren, zo stelt paus Franciscus bij de opening. Hij onderstreept hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en vrijmoedig met elkaar te spreken. De paus spoort de deelnemers aan tot hoop, omdat zoals hij zegt ‘hoop ons uitdaagt en in beweging brengt’.

Op woensdag 3 oktober opende paus Franciscus in Rome de bis­schop­pen­synode over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping. De paus vierde de eucha­ris­tie op het Sint Pietersplein samen met de ruim 300 deelnemers, onder wie 36 jongeren. De bis­schop­pen­synode duurt de hele maand oktober en voor Nederland is mgr. De Jong, hulp­bis­schop van bisdom Roermond afgevaardigd.

Video-interviews

Speciaal in het kader van de Jongerensynode heeft Emy Jansons een tweetal video’s gemaakt met interviews door Maarten Jansen met ‘Catholic Voices’ Bregje Huisman en Yolande Ramos.

 

 
© Copyright 2019 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose