Catholic Voices handboek vertaald en te koop

Geloof in alle redelijkheid

gepubliceerd: donderdag, 13 november 2014
Catholic Voices handboek vertaald en te koop

Hét Catholic Voices boek bij uitstek is vertaald. ‘Geloof in alle redelijkheid’ gaat in op tien onderwerpen waarvan de kerkelijke visie gevoelig ligt in onze cultuur. Voorbeelden daarvan zijn homoseksualiteit, anticonceptie, euthanasie en het ongeboren leven. Per item beschrijft het boek de achtergrond van het argument van de andersdenkenden en de positieve intentie die daaraan ten grondslag ligt.

Als het gaat over euthanasie, zijn er veel positieve elementen die ook elke christen of katholiek zal onderschrijven. Het getuigt van mededogen dat we mensen die ernstig lijden daarvan willen verlossen. Dit is de ‘positieve intentie’ waarin we elkaar vinden en die goed is om te benoemen. Van daaruit volgt de katholieke visie. Ook de Kerk deelt de zorg om mensen met ondragelijke pijn en benadrukt het belang van palliatieve zorg.

Het boek eindigt met tien waardevolle punten om tot een goed gesprek voor beiden te komen: werp licht en geen bliksem, mensen vergeten wat je zegt maar niet het gevoel dat je bij ze achterliet - dat moet positief zijn - en wees in het gesprek oprecht meelevend met de ander.

Want Catholic Voices gaat niet over het winnen van een discussie, maar om het geven van een positief getuigenis.

Bestellen bij betsaida.org

Details

auteurs: Austen Ivereigh en Kathleen Griffin
titel: Geloof in alle redelijkheid
uitgave: Uitgeverij Betsaida
vorm: Paperback
aantal pagina’s: 277 pagina’s
prijs: € 14,95
ISBN nummer: 978 94 91991 10 3© Copyright 2021 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose