Lancering Katholiek Geluid!

gepubliceerd: dinsdag, 31 maart 2015

Ruim vijftig deelnemers volgden afgelopen zaterdag 28 maart de eerste vormingsdag van Katholiek Geluid. Inhoud: hoe kun je een goede Catholic Voice zijn in het leven van alledag?

Katholiek Geluid is een initiatief van Catholic Voices Nederland. Catholic Voices beoogt mensen te vormen zodat ze goed kunnen antwoorden op mediavragen over de Rooms-Katholieke Kerk. De oprichters, Jack Valero en Austin Ivereigh hebben daarvoor een strategie ontwikkeld: niet defensief, maar getuigend antwoorden.

Niet alleen in een gesprek met een journalist, maar ook in het leven van elke dag kun je gebruikmaken van deze manier. Er is echter een punt wat extra belangrijk is in een gesprek met naasten en collega’s: win het hart, niet de discussie. Dat was dan ook de openingslezing van deze dag door de voorzitter van Catholic Voices in Nederland. Het gaat er niet om te winnen met de beste redenering en argumentatie, maar om je gesprekspartner te helpen om dichterbij Christus te komen.

Deelnemers waren afkomstig vanuit het hele land. Er waren meerdere jongeren en studenten en opmerkelijk veel ‘nieuwe katholieken’: personen die nog maar kort geleden katholiek zijn geworden of zelfs nog gedoopt moeten worden. Zij zochten input om op een goede manier met hun omgeving over het katholieke geloof te spreken.

Van harte welkom om op 13 juni aan te sluiten voor de tweede vormingsdag.
Zie ook: Katholiek Geluid of mail: info@catholicvoices.nl
© Copyright 2021 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose