Katholieke leken zoeken de media op

gepubliceerd: dinsdag, 6 oktober 2015
Katholieke leken zoeken de media op

Zeven katholieke leken staan klaar om radio, tv en kranten uit te leggen waar het bij de Synode over het Gezin allemaal om draait. In heldere en begrijpelijke taal kunnen zij het katholieke geloof toelichten, vanuit hun eigen beroep en als betrokken gelovigen.

Zeker nu de Synode over het Gezin in Rome plaatsvindt, is dit interessant. Rondom de Synode leven veel hooggespannen verwachtingen en worden de uitspraken van paus Franciscus en de deelnemers over de diverse gezinsthema’s kritisch gevolgd.

De katholieke leken spreken niet als woordvoerders in opdracht van de Kerk, maar zijn gewone Nederlanders die bijvoorbeeld werkzaam zijn als arts of wetenschappelijk onderzoeker, als architect of financieel adviseur. Zij hebben zichzelf verdiept in wat de Kerk zegt, wat dit betekent voor hun eigen leven en schromen niet in te gaan op lastige vragen over huwelijk en gezin, leven en dood, klimaat en milieu, vluchtelingen, etc.

Catholic Voices Nederland heeft zich ten doel gesteld leken een stem te geven in het publieke debat. Praten mét een katholiek is immers veel sterker dan alleen maar praten óver diezelfde katholiek. Via de coördinator van Catholic Voices Nederland kunnen media deze katholieke leken benaderen voor een interview of reactie.

Links
© Copyright 2021 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose