Noodoproep om het gezin wereldwijd te redden

gepubliceerd: zaterdag, 9 april 2016

Met de exhortatie Amoris Laetitia, de vreugde van de liefde, die vrijdag in Rome werd gepresenteerd, heeft paus Franciscus als het ware een noodoproep doen uitgaan om het gezin wereldwijd te redden. Om dat te kunnen doen, zal de Kerk niet haar leer maar wel haar houding en handelen moeten aanpassen.

Bij de presentie van de postsynodale apostolische exhortatie in Utrecht zei ook kardinaal Eijk dat het “onze taak als Kerk is die vreugde van de liefde (Amoris Laetitia) te bevorderen en te beschermen, in de overtuiging dat die vreugde voor echtparen en gezinnen zelf alsook voor ons als samenleving heilzaam is. Het is daarom onze taak om gehuwden en gezinnen naar vermogen nabij te zijn en hen te begeleiden, vooral wanneer zij de zware en pijnlijke last dragen van een huwelijks- of gezinsleven dat gebroken is, met ons gebed en pastorale zorg.”

Uit alles blijkt dat paus Franciscus gezinnen nabij wil zijn. Het document, hoewel zeer omvangrijk, is zeker ook bedoeld voor elke gelovige om te lezen. Je moet er weliswaar rustig de tijd voor nemen, zegt ook de paus zelf, maar het geheel is zeer toegankelijk geschreven.

In het nieuws

Op diverse plekken zijn er reeds samenvattingen, commentaren en reacties gepubliceerd.
© Copyright 2021 Catholic Voices Nederland Facebook Facebook Twitter Twitter RSS RSS Deze website is gebouwd en wordt onderhouden door iMoose